Fixed – Package Deployer (USD) not connecting to CRM Organization


Hi, while trying to set up USD in the Dynamics 365 Online environment

We were facing the issue with the USD’s Package Deployer, after login, it was showing the Organizations but on trying to connect to them, it was again taking back to the login screen.

This was because we were using below old version of the Package Deployer

Dynamics365-USD-2.2.0.755-PackageDeployer

To get it working as suggested by Microsoft we had to update the registry and add the following key – “SchUseStrongCrpto

This makes the .NET application, in our case, the older version of the Package Deployer to use TLS 1.2 required for connecting to Version 9.0 of Dynamics 365.

After making the registry change, we were able to move forward.

We will not be facing the same issue with newer version of USD

https://community.dynamics.com/365/customerservice/b/unifiedservicedeskblog/posts/unified-service-desk-4-1-general-availability

Hope it helps.

Author: Nishant Rana

I love working in and sharing everything about Microsoft.NET technology !

One thought on “Fixed – Package Deployer (USD) not connecting to CRM Organization”

Please share your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.